Kunstriet van Candur

Het wordt gedekt als riet, het oogt als riet maar dan met de sterke punten van Candur.

Een huis gedekt met zo’n volle rieten kap is toch bijna ieders droom? Het kan met Candur. Wel de uitstraling van een natuur-rieten dak, maar dan met de voordelen van Candur. De lange natuur-identieke halmen van Candur zijn namelijk vervaardigd van een hoogwaardige kunststof op basis van pvc. Door toevoeging van cellulose krijgt Candur een volkomen natuurlijke, gelijkmatige verwering en uitstraling. Dankzij het – door en door geteste! – innovatieve veredelingsproces behoudt uw Candur-dak zijn exclusieve riet-uitstraling en uw huis daarmee zijn waarde.

Vlamdovend

Vliegvuur en stralingswarmte brengen geen schade toe aan het dak. Uiteraard geldt dit niet voor een grote uitslaande brand. Zodra de brandhaard verdwijnt, dooft het Candur-dak terstond. Een hele zorg minder! De officiële Kiwa BDA testrapportage ligt voor u klaar.

Onderhoudsarm

De halmen van Candur zijn vochtbestendig en anti-rot, dus onderhoudsarm. Ook treft u bijvoorbeeld na stevige wind geen rommelig ‘riet-uitval’ aan om uw huis. Uw Candur-dak kan optioneel periodiek behandeld worden tegen de natuurlijke groene aanslag.

Rotvrij

De halmen van Candur zijn van hoogwaardig pvc-kunststof en nemen dan ook geen vocht op, waardoor het waterproof is en niet kan rotten. Bovendien is duurzaam Candur volledig recyclebaar!

Uitstekende isolatie

Tests wijzen uit dat een hecht gedekt pakket Candur op zich al een uitstekende isolatiewaarde biedt. Wat Candur nog aantrekkelijker maakt, is de mogelijkheid uw Candur-dak aan te brengen op de dakisolatie!

Candur i.c.m. dakisolatie: de perfecte twee-eenheid in duurzaam wonen. Rd-Waarde: 4,0 m2K/W bij 20 cm dakdikte.

De officiële Kiwa BDA testrapportage ligt voor u klaar.

Gaat veel langer mee

De gemiddelde levensduur van een Candur-dak is beduidend langer dan een natuur-rieten dak. Gevolg: lagere afschrijving, lagere verzekerings- en onderhoudskosten. Dus veel langer genieten van de meerwaarde in comfort, uitstraling en financiën.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies voor uw rieten dak.