Het natuurlijk rieten dak

Dak vervangen

Met een rieten dak kiest u voor een rustieke uitstraling voor uw woning. Naast dat uw woning er sfeervol uitziet, kent u ook meer waarde aan uw woning toe. Heeft u een pannendak? Ook deze kunt laten veranderen in een rieten dak. De constructie van het dak moet wel geschikt zijn voor een rieten dak. Neem contact met ons op en wij kijken samen naar de mogelijkheden.

Rieten dak renoveren

De levensduur van het dak is afhankelijk van het soort riet, regelmatig onderhoud en hoe het gelegd wordt en met welke dikte. Door algen, mos en weersinvloeden kunnen er slijtplekken ontstaan. Wanneer het riet nog in redelijke conditie verkeerd is het vaak voordeliger om deze plekken te behandelen en uw dak te laten renoveren. Neem contact met ons op om te kijken of wij u hiermee kunnen helpen. Zo kunt u nog weer jaren met uw dak vooruit, zonder dat deze helemaal vernieuwd hoeft te worden. 

Algen en mos verwijderen en bestrijden

Om uw rieten dak in goede staat te houden moet groene aanslag en mos tijdig verwijderd worden. Daarnaast kan het dak ook behandeld worden om zo algen en mossen tegen te gaan.