Een nieuw rieten dak

hadderingh_subpage_nieuwrietendak

Over een nieuw rieten dak

Een mooi rieten dak heeft een rustieke uitstraling en zorgt ervoor dat uw woning die natuurlijke sfeer krijgt. Maar het ziet er niet alleen mooi uit, door het natuurlijke materiaal heeft het ook geweldige eigenschappen.

Van pannen naar Riet

Als u op dit moment een pannendak heeft, kunt u dat laten veranderen in een rieten dak. Zo krijgt de woning meer uitstraling. Het is wel belangrijk dat er goed wordt gekeken naar de constructie.

Soort riet

Wij werken voornamelijk met Inlands riet. Zo weten wij waar het vandaan komt en kunt u rekenen op een constante kwaliteit, waardoor je een beter dak krijgt dat langer mee gaat.

Levensduur van het dak

De levensduur van het dak ligt niet alleen aan het soort riet en regelmatig onderhoud, maar ook hoe het gelegd wordt en de dikte. Daar besteden wij veel aandacht aan.

Keurmerk

Het enige keurmerk in Nederland is de Vakfederatie Rietdekkers. Als lid voldoet Rietdekbedrijf Hadderingh aan de gestelde eisen en is in het bezit van een vakdiploma.

Open of gesloten constructie

Er zijn twee soorten rieten daken. De open constructie (open kap), waarbij het riet gebonden wordt op horizontale rietlatten die op verticale sporen zijn bevestigd. Dat vastbinden doen wij met met gegalvaniseerde staaldraden en roestvrije binddraden.

Daarnaast is er ook de gesloten constructie (of gesloten kap), waarbij het rieten dak direct op dakplaten worden bevestiging die zelf weer rusten op dakspanten. De open constructie is lichter en kent een goede ventilatie en de gesloten constructie is veel beter als het gaat om lagere stookkosten en een grotere brandveiligheid.

Wat kunnen wij zoal voor u doen…

  • Wij kunnen u adviseren over een nieuw rieten dak of renovatie.
  • U informeren over brandveiligheid en isolatie.
  • Uw bouwaanvraag verzorgen zodat u direct een goede aanvraag indient.
  • Het sloop- en timmerwerk verzorgen.
  • Een nieuw rieten dak aanleggen of een bestaand dak renoveren.
  • Zorgen voor een prachtige afwerking.
  • Uw dak regelmatig onderhouden.


Informatie of vrijblijvende offerte

Neem voor een goed advies, meer informatie of een vrijblijvende offerte contact met ons op. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

reCAPTCHA is required.

UA-53950177-1